•Onderhoudswerkzaamheden Sint-Jobsstraat•Twintigste Historisch Jaarboek•Kerststal in Morkhoven•X-mas shopping•Kerstboomverbranding op Krakelaarsveld•Grabbelen tijdens de kerstvakantie•Badminton voor vijftigplussers•Subsidie voor AC Herentals

Onderhoudswerkzaamheden Sint-Jobsstraat
Het college duidt een aannemer aan voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan het wegdek van de Sint-Jobsstraat tussen de ring en de spoorwegbrug. De aannemer voert herstellingen uit aan de beschadigde betonplaten, freest het wegdek en vernieuwt de voegvullingen. De werkzaamheden zijn gepland in het voorjaar van 2012. De kostprijs bedraagt 77.363,84 euro.
 
 
Twintigste Historisch Jaarboek
Op zaterdag 17 december stelt de Herentalse Geschiedkundige Kring het nieuwe Historisch Jaarboek voor. De voorstelling vindt plaats om 10.30 uur in kasteel Le Paige. Het nieuwe jaarboek bevat artikels over de kunstschatten en de bouwgeschiedenis van de Sint-Waldetrudiskerk. Verder bevat het jaarboek bijdragen over de laatste Herentalse heksenkruisen, de grafmonumenten van Charles August Fraikin en het leven en werk van de pas overleden Frans Van Elsen (1945-2010). Het boek is vanaf 27 december 2011 te koop in het stadsarchief. De voorintekenprijs van het nieuwe jaarboek bedraagt 29 euro en geldt tot 1 maart 2012.
 
 
Kerststal in Morkhoven
De oud-leiding van chiro Morkhoven plaatst zoals vorige jaren een kerststal op het dorpsplein van Morkhoven. Het stadsbestuur zorgt voor kerstbomen en voor de aansluiting van de kerstverlichting op de stedelijke elektriciteitskast.
 
 
X-mas shopping
Wie gezellig kerstinkopen wil doen, kan in de weekends van 10 en 11, 17 en 18 en op 24 december terecht in Herentals. De Zandstraat is autovrij, er is animatie en de centrumwinkels zijn op zaterdag open van 10 tot 18 uur en op zondag van 13.30 uur tot 17 uur.
 
Meer informatie: dienst toerisme en feesten, Grote Markt 35, tel. 014-21 90 88
 
Kerstboomverbranding op Krakelaarsveld
KWB Sint-Jan organiseert op zaterdag 7 januari 2011 een kerstboomverbranding op de hoek van Krakelaarsveld en Veldhoven. De opbrengst van deze kerstboomverbranding gaat naar een goed doel. De stad ondersteunt de organisatie en levert vuurkorven en dranghekken.
 
 
Grabbelen tijdens de kerstvakantie
Tijdens de kerstvakantie kunnen kinderen opnieuw deelnemen aan een scala toffe Grabbelpasactiviteiten. Het thema van deze vakantie is De wereld krijgt het warm!. Het volledige programma verschijnt op www.jeugddienstherentals.be. Inschrijven kan vanaf zaterdag 10 december om 10 uur op http://www.jeugddienstherentals.be en tussen 10 en 12 uur bij de jeugddienst in het Stadspark. Vanaf maandag 12 december kunt u ook telefonisch inschrijven. Een Grabbelpas voor 2011 kost vier euro en is te koop bij de jeugddienst.
 
 
Badminton voor vijftigplussers
In 2010 startten de Herentalse Badmintonclub, Batmintonclub Noorderwijk en de Vlaamse Batmintonliga een succesvol badmintonproject voor vijftigplussers op met de ondersteuning van het stadsbestuur. Het stadsbestuur zet het project verder en neemt de taken van de Vlaamse Batmintonliga over. De clubs verwerken de inschrijvingen en zorgen voor een lesgever. Het stadsbestuur zorgt voor de promotie, opvolging en coördinatie en stelt De Vossenberg, de sporthal van Noorderwijk en oefenmateriaal ter beschikking.
 
Vijftigplussers die graag op een recreatieve manier willen badmintonnen, kunnen op maandag van 13.30 uur tot 15 uur terecht in de sporthal van Noorderwijk en op donderdag van 13.30 uur tot 15 uur in sportcomplex De Vossenberg.
 
 
Subsidie voor AC Herentals
AC Herentals organiseerde dit jaar een veldloop en een zomermeeting voor personen met een handicap. Het college kent de atletiekclub een subsidie van 121,90 euro toe voor drempelverlagende bewegingsinitiatieven voor per­sonen met een handicap.